Top
 

Over

Docent

Mijn naam is Tracey Olde Rikkert, yogadocente en onderwijskundige in het MBO. Als yogadocent bij Happy Life Yoga geef ik toegankelijke en laagdrempelige lessen. Iedereen is welkom. Man, vrouw, jong oud, veel of weinig ervaring met yoga, dat maakt niets uit. Samen maken we er een prettige les van.
Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat je leert luisteren naar je lichaam, tot rust komt en blij naar huis gaat.
Yoga heeft mijn leven gelukkiger en vrolijker gemaakt vandaar; Happy Life Yoga!

‘Yoga is more about managing and transforming our thoughts, emotions and behaviour, than about stretching our hamstrings. And the real work of yoga is about mastering our minds, not mastering the handstand’

Een aantal jaar geleden volgde ik mijn eerste yoga les en ik was meteen om. Ik merkte positief effect op mijn lichaam en geest. Tijdens een yoga les leer je luisteren naar je lichaam, waar liggen je grenzen, wat voelt goed en wat niet. Het is heel anders dan heel veel andere sporten, voor zover je yoga als sport zou kunnen zien. Bij yoga is het geen wedstrijd, je doet jouw practice, je hoeft jezelf niet te vergelijken met de andere deelnemers. De houdingen van zowel de yin als de yang yoga helpen mij mijn lichaam soepel, flexibel en sterk te maken en te houden.
Tijdens de yogalessen kwam ik voor het eerst in aanraking met meditaties en mindfulness. In het begin was dit onwennig, maar de rust die na een tijdje ontstaat in je hoofd is heerlijk.

‘Happiness is letting go of what you think you life is supposed to look like
and celebrating it for everything that it is.’