Top
 

LP Yoga in Borne

Happy Life Yoga in de Poort van Borne

Yin Yoga en Yin & Yang Yoga in Borne

In de Poort van Borne wordt door Happy Life yoga elke maandag en zaterdagochtend Yin en Yin & Yang Yoga gegeven. De Poort van Borne is een historische plek. De voormalige Theresiakerk is in 2017 volledige gerenoveerd. De kerk functioneert nu al gezondheidscentrum. Een centrum waar allerlei specialismen van Borne samen komen. Hierbij kun je denken aan de huisarts, fysiotherapeut, apotheek, osteopathie en psychotherapie. Gezien deze specialismen is yoga een hele mooie aanvulling. Naast de reguliere geneeskunde kan yoga een mooie aanvulling zijn bij een groot aantal gezondheidsklachten.

Happy life yoga in Borne

De Yogalessen van Happy Life Yoga in Borne zijn kleinschalig. De knusse ruimte bovenin de voormalige kerk zorgt ervoor dat er in kleine groepen lesgegeven wordt. Deze kleinschaligheid is prettig, ontspannen is makkelijker en er is meer aandacht voor de persoonlijke yoga ontwikkeling. De yoga docent kan goed zien of houdingen goed worden uitgevoerd en waar mogelijke aanpassingen mogelijk zijn. Altijd binnen persoonlijke grenzen en voorkeuren.

De mooie zaal, met de originele ornamenten van de voormalige kerk waar Happy Life Yoga haar lessen mag geven zorgt voor extra cachet aan de lessen. Dit zorgt voor een ongedwongen en rustige sfeer.

Yin Yoga in Borne

Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga. Yin yoga staat voor diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit. Ook staat het voor soepelheid van het bindweefsel en de stimulatie van de levensenergie (Chi). Yin yoga is gebaseerd op de eeuwenoude hatha yoga en gecombineerd met de Chinese geneeskunst. Yin Yoga bij Happy Life Yoga Borne is een ideale tegenhanger voor de talloze prikkels die we dagelijkse in de hedendaagse maatschappij moeten verwerken. Veel van deze prikkels en spanningen zetten ons bindweefsel vast, maakt dat ons lichaam stijver aanvoelt en dat we moeilijker kunnen ontspannen. Steeds meer mensen krijgen last van spanningsklachten in rug of nek, slapeloosheidsklachten, overspanning of burn-outs. Je hebt het gevoel het contact met je lichaam kwijt te zijn, je zit alleen nog maar in je hoofd. Tijdens een yin yoga terugkomen in je lichaam is dan een verademing. 

Yin Yoga is gericht op het bindweefsel, pezen, botten en kraakbeen.  Deze weefsels hebben lange tijd nodig om volledig te kunnen ontspannen. Daarom blijf je tijdens een yin yoga les een aantal minuten een dezelfde houding. Het ligt aan de houding hoe lang deze wordt aangehouden, gemiddeld is het tussen de 1 tot 5 minuten.

De yoga docent van Happy Life Yoga bouwt elke houding tijdens de lessen rustig op. Voor elke houding worden props (hulpmiddelen) gebruikt. Dit kan een deken, bolster, blok of deken zijn. Deze props zorgen ervoor dat je beter en meer kan ontspannen in een houding. De houding mag wat stretch en druk geven, maar het moet wel prettig blijven. Deze bedoelde stretch of druk in een houding wordt verteld en daarbij worden mindfulness-aanwijzingen gegeven. Deze zorgen ervoor dat je contact maakt met je lichaam. Het sluiten van je ogen bij de houdingen helpt je beter te ontspannen en meer in het moment te zijn. Het zorgt er ook voor dat je niet wordt afgeleid door allerlei dagelijkse activiteiten of gedachten.

 

Yang Yoga in Borne

Yang yoga is een tegenovergestelde vorm van yoga dan Yin Yoga. Yang yoga is yoga in een flow. Op het ritme van de ademhaling worden een aan series van houdingen gedaan. In Yang Yoga worden sommige houdingen een aantal ademhalingen aangehouden en bij andere houdingen wissel je bij elke in en uitademhaling van houding. Door het constant bewegen en de kracht die nodig is om telkens te bewegen in een flow werkt yang yoga op je stabiliteit en spierkracht. Je wordt er stabieler en sterker van. Maar ook flexibeler, zeker in de combinatie met de yin yoga.

In Yang Yoga wordt gebruik gemaakt van bandha’s. Deze bandha’s zijn een soort sloten. Het zorgt ervoor dat de levensenergie die geactiveerd wordt niet het lichaam ontsnapt. Tegelijkertijd zorgt het activeren van de bandha’s voor het beschermen van de (onder)rug, doordat de bekkenbodem- en buikspieren aangespannen zijn. 

Yin & Yang Yoga les bij Happy Life Yoga Borne

Bij de Yin & Yang Yogales bij Happy Life Yoga in Borne wordt er een combinatie gemaakt van Yin en Yang Yoga. De les begint met Yang Yoga. De docent van Happy Life Yoga begeleidt de deelnemers door een aantal zonnegroeten en staande, zittende en liggende houdingen. Halverwege de les gaat het over in Yin Yoga. De houdingen worden trager en de switch van Yang naar Yin zorgt voor een diepere laag van ontspanning. Door de inspanning tijdens de Yang Yoga, kan je beter en meer ontspannen tijdens de Yin Yoga. Deze combinatie in één les is een uniek aanbod in Borne.

Gratis proefles bij Happy Life yoga in Borne

Wil je eens proberen of deze vorm van yoga bij jou past? En wat Yin Yoga of de combinatie Yin & Yang Yoga voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis proefles bij Happy Life Yoga in Borne.